Ukrivljeni igralni

 Ukrivljeni igralni monitorji morda niti niso značilnost, ampak fetiš. Se spomnite starodavnega mema o "šel do uspeha ..."? Za igralce igre je ena od komponent tega uspeha (in nenazadnje) ukrivljen igralni monitor. In če ukrivljen igralni monitor z impresivno diagonalo, hitrostjo osveževanja, ločljivostjo in odzivnim časom ...


Danes bomo govorili prav o taki napravi - ukrivljenem igralnem monitorju Acer Nitro EI491CRP z diagonalo 49 ″, razmerjem stranic 32: 9, hitrostjo osveževanja do 144 Hz, ločljivostjo DFHD (3840 × 1080), podporo HDR in še veliko več. Poglejmo, za kakšno žival gre in ali se počutimo uspešne.




Naprava je v presenetljivo kompaktni škatli. Tradicionalno vsebuje sliko samega monitorja in navaja tudi ključne značilnosti modela. In teh, moramo se pokloniti, je veliko:


- 49-palčna plošča VA z ločljivostjo 3840 × 1080 pik in širokimi koti gledanja;


Razmerje stranic 32: 9 z ukrivljenostjo plošče 1800R in obliko okvirja ZeroFrame


- Podpora za tehnologijo FreeSync Premium Pro za odpravo trganja slike;


- certificirano po VESA DisplayHDR ™ 400;


- zmožnost povečanja hitrosti osveževanja na 144 Hz;


- barvna lestvica DCI-P3 90%;


- podpora načinom delovanja "Slika v sliki" in "Zaporedni prikaz" z možnostjo konfiguracije s pritiskom na bližnjično tipko ali v zaslonskem meniju ali v pripomočku Display Widget;


- osvetlitev ozadja z izbiro sedmih barv.


Paket vključuje napajalni kabel, kabel DisplayPort, nosilce VESA in daljinski upravljalnik.


Prva stvar, ki jo opazite, ko vzamete Acer Nitro EI491CRP iz škatle, je njegova velikost. Neverjetni so. In v dobrem smislu tega izraza: monitor je zelo širok in izgleda kul. Hkrati je zasnova povsem diskretna: monitor je izdelan v črni barvi z majhnimi rdečimi brizgi (obroč na zadnji strani) in osvetlitvijo ozadja.


Tu je ukrivljenost precej tradicionalna - 1800R, pri takšnih in drugačnih dimenzijah pa je dovolj, da oči "ujamejo" učinek potopitve na skoraj vsaki razdalji. Kljub temu pa bo po našem mnenju optimalna razdalja približno meter: prav na tej razdalji vam ni treba vsakič obrniti glave, da ne bi kaj zamudili.


Toda stojalo za vso svojo ergonomijo (ja, udobno je, z možnostjo upravljanja kablov in zanesljivo podlago) v smislu prilagajanja omejuje le naklonski kot glede na mizo - od -5 do +15 stopinj. Tu je na mestu, kjer je stojalo pritrjeno na telo, zgoraj omenjeni okrasni rdeči obroč.


Na vrhu stojala, za prosojnim vložkom, najdete komplet LED. Vse to ne sije prav močno, izbira pa je, kot smo že omenili, omejena na sedem barv.


Zadnji del monitorja je iz precej umazane črne mat plastike. Izvedene so tudi številne prezračevalne luknje. Spodaj je nabor petih nadzornih gumbov, pred njimi pa spredaj IR sprejemnik za celotno nadzorno ploščo, ki ga lahko nadzorujete tudi z nastavitvami.


V bližini so tudi vhodno / izhodni vmesniki, usmerjeni navzdol. Tu imamo:


- priključek za napajanje;


- trije vhodi HDMI 2.0;


- en vhod DisplayPort 1.2;


- 3,5 mm avdio priključek.


Nadzorni meni je načeloma standarden in intuitiven. Prilagodite lahko sliko, barvo, zvok (samo glasnost), tudi dokaj običajne igralne funkcije, možnosti menija, sistemske nastavitve in si ogledate informacije o trenutni povezavi. Poleg tega, kot smo že omenili, lahko vse to nadzirate z daljinskim upravljalnikom.

PDF documents:

Glede na sliko. Z enakomernostjo osvetlitve ozadja, tako kot pri tako velikem monitorju, je vse v redu. Zaslon ustreza sRGB pri 99,5%, AdobeRGB pri 84,3% in DCI P3 pri 88,5%. Brez kalibracije je povprečni odklon DeltaE 4,53, največji je več kot 10. To je, če sem iskren, vendar se po kalibraciji situacija spremeni: 0,19 je povprečje, 1,39 je največ.


V igrah se Acer Nitro EI491CRP kaže le z najboljše strani, še posebej, kot ugibate, pri strelcih in dirkah - pregled je preprosto neverjeten, gre za nekakšen legaliziran goljuf, ki daje otipljive prednosti pred tistimi, ki nimajo monitorja s takšnimi zmogljivostmi. Se pravi, pri veliko igralcih.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Best cheap essay writer