Igre in anime so si v marsičem podobni

 Igre in anime so si v marsičem podobni - dinamični liki, ki sčasoma postajajo vse močnejši, vznemirljive nastavitve v živahnih svetovih in ogromno sposobnosti. Podrobnosti si med seboj celo izposojajo, na primer številni naslovi uporabljajo anime slog, številne anime serije pa uporabljajo sisteme ravni in izboljšav, tako kot v igrah.


Franšiza Final Fantasy si največ izposoja od anime. Ker serija izvira z Japonske (tako kot vsi resnični animeji), je verjetno na franšizo vplivala kultura države, ne le risanke in filmi. Vendar ni mogoče zanikati dejstva, da je anime postal pomemben dejavnik estetike Final Fantasy.

Zato so se številni ljubitelji te legendarne serije videoiger zaljubili v anime, saj lahko večina žanrskih serij zlahka poteši žejo po neverjetnem orožju, kul bitjih in ganljivih zgodbah. Nekateri pa so zaradi svoje vrhunske zmogljivosti videti bolj privlačni.

Mononok

Ne gre zamenjati z risanko Princess Mononoke iz Studia Ghibli. Ta anime serija spremlja skrivnostnega "trgovca z mamili" in njegova čudna potovanja. Sprva se zdi, da je prodajalec drog preprost potujoči trgovec, vendar se kmalu razkrije, da je pravzaprav skrivnostni mečevalec, ki lovi pošasti mononoke.

Lekarna ubija duhove s svojim močnim mečem, ki izganja zle duhove. Toda meč je mogoče priklicati šele po določitvi oblike, bistva in razloga za pojav mononoke, kar pomeni, da mora glavni junak v nevarni bližini raziskovati in se približati pošasti. Neverjetno pisan svet, zanimiva zgodba in osupljiv eksorcizem z orožjem v roki bo nagovoril številne ljubitelje Final Fantasya.

Legenda o Arslanu

Tisti, ki želijo videti veličino, povezano z mnogimi igrami Final Fantasy, jo bodo našli v Tales of Arslan. Ta anime pripoveduje o življenju mladega in prijaznega princa po imenu Arslan, ki se je znašel v političnem udaru, ki je lahko ne le uničil njegovo domovino, temveč tudi vzel življenje.

Arslan in njegov najbolj zaupanja vredni general Daryun sta prisiljena zapustiti svoje kraljestvo, potem ko ju je vojska v vojni s sosednjim kraljestvom izdala in premagala. Zdaj po deželah potujeta dva izobčenca, ki si nabereta dovolj moči, da si svoj dom povrneta sovražnikom. Poleg tega je Arslan podvržen številnim preizkušnjam, ki se mu znajdejo, prisiljen odrasti in postati sposoben kralj.

Pravljica

Čarobnost vseh vrst je prisotna v Fairy Tail. Magesovi cehi po celini Fiore se ukvarjajo z neštetimi mističnimi dogodki. Lucy Heartfilia, mlada čarovnica, ki išče posebne namige, povezane z njeno posebno vrsto čarovnije, nekoč naleti na Natsu Dragneel, gasilskega čarovnika in sina zmaja, ki je član istoimenskega ceha Fairy Tail.

Po več norih dogodkih se Lucy pridruži Guild of Fairy Tail in se poda na pustolovščino z Natsu in drugimi čarovniki, s katerimi se je spoprijateljila. Vsaka epizoda se počuti kot iskanje RPG, vsebujejo pa tudi prepričljive zgodbe o vseh likih. Vse to gledalca potopi v državo, polno mitskih bitij, epskih bitk in močnega prijateljstva


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Best cheap essay writer